V ponedeljek, 20. marca 2017, so se v okviru ur pri predmetu Oblikovanje proizvodov in tehnoloških procesov študenti drugega letnika programa Ekonomist odpravili v lokal Punkt v Kotljah. V lokalu, v prvi hiši burgerjev na Koroškem, sta jih sprejela prijazna lastnika, gospa Saša in gospod Jure Vetter. Zasedli so mizo v kotu, lastnika sta se jim pridružila in pričeli so pravi podjetniški posvet. Podjetnika sta jih navdušila s svojo prijaznostjo, srčnostjo in predanostjo svojemu poslu. Predstavila sta potek ustanovitve svoje  podjetniške dejavnosti in razvijanje svojih idej, pa tudi o načrtih za prihodnost sta spregovorila. Svojo dejavnost vodita z veliko mero fleksibilnosti in trudita se zadovoljiti želje prav vsake stranke, menita pa, da so posebej pomembni njihovi stalni gosti. Čeprav ekipa študentov še ne sodi med njihove zares pogoste obiskovalce, sta jih na koncu njihovega posveta pogostila z dobrotami iz njihove kuhinje na račun hiše.

Študenti so preko njunega pripovedovanja o poslu dobili vpogled v praktično podjetniško dogajanje in v aktivnosti, ki so potrebne, da posel uspeva, dobili pa so tudi namig, katerih strokovnjakov ekonomske usmeritve na Koroškem manjka: »Na Koroškem manjka finančnih svetovalcev«, sta povedala lastnika prve Burger hiše na Koroškem.

Obisk so zaključili z mislijo, da so izvedeli veliko koristnih informacij in z namenom, da se v prijetnem lokalu zagotovo še kdaj ustavijo.

Dostopnost